bit će sahranjen pored supruge barbare i kćerke robin

Washington se oprostio od Georgea Busha starijeg, sahrana u Houstonu

Hronika 06.12.18, 13:39h

Washington se oprostio od Georgea Busha starijeg, sahrana u Houstonu
Bush stariji bit će sahranjen pored supruge Barbare koja je preminula u aprilu, i Robin Bush, kćerke koja je preminula od leukemije u trećoj godini, prenosi AP

 

Kovčeg s tijelom bivšeg američkog predsjednika Georgea H. W. Busha starijeg prebačen je u Houston u Texasu, gdje će u četvrtak biti obavljena sahrana u kompleksu predsjedničke biblioteke i muzeja u okviru Univerziteta A&M. 

 

Bush stariji bit će sahranjen pored supruge Barbare koja je preminula u aprilu, i Robin Bush, kćerke koja je preminula od leukemije u trećoj godini, prenosi AP. 

 

Washington se u srijedu oprostio od 41. američkog predsjednika na memorijalnoj službi u Nacionalnoj katedrali u Washingtonu, kojoj su prisustvovali najviši američki zvaničnici i svjetski lideri. 

 

Poslije počasne paljbe ispred Capitola, pogrebna povorka s kovčegom Geogea H. W. Busha prošla je centrom Washingtona, od Capitol Hilla do Nacionalne katedrale. 

 

Državnoj komemoraciji 41. predsjednika prisustvovalo je 3.400 ljudi. 

 

U istom redu u katedrali sjedili su američki predsjednik i prva dama Donald i Melania Trump, bivši predsjednici Barack Obama, Bill Clinton i Jimmy Carter sa suprugama Michelle Obamom, Hilari Clinton i Rosalyn Carter

 

Državnoj komemoraciji prisustvovali su brojni strani zvaničnici, među kojima njemačka kancelarka Angela Merkel, britanski princ Charles, jordanski kralj Abdullah i poljski predsjednik Andrzej Duda.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI