Dobitnici najvećih ratnih priznanja FBiH reagovali na hapšenje Drekovića

Nijednog borca Armije RBiH, a pogotovo stariješine, nije potrebno privoditi specijalcima

Hronika 05.12.18, 13:29h

Nijednog borca Armije RBiH, a pogotovo stariješine, nije potrebno privoditi specijalcima
Pripadnici ARBiH i naši članovi će se uvijek uredno javiti na poziv Tužilaštva, a mi kao Savez pružit ćemo Tužilaštvu i našim članovima svaki vid pomoći sigurni u njihovu nevinost i čestitost koju su iskazali prilikom odbrane Bosne i Hercegovine od agresije, saopćeno je iz Saveza

 

Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije BiH reagovao je na način obezbjeđenja odziva osumnjičenih za ratne zločine u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, ovoga puta u slučaju hapšenja generala Ramiza Drekovića

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), postupajući po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uhapsili su generala Ramiza Drekovića zbog sumnje da je počinio ratne zločine 1995. godine na području Kalinovika. 

 

Savez je iznenađen "selektivnim načinom obezbjeđenja odziva", Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, "na način privođenja još u fazi nedokazane krivnje što kod osumnjičenih i njihovih porodica izaziva šok i neugodnosti a kod prijatelja i poznanika čuđenje i nevjericu". 

 

- Kao legalisti ponovo kažemo da nijednog borca ARBiH, a pogotovo stariješine, nije potrebno privoditi specijalcima da bi se započela istraga u vezi sa sumnjama za učinjeni ratni zločin. Pripadnici ARBiH i naši članovi će se uvijek uredno javiti na poziv Tužilaštva, a mi kao Savez pružit ćemo Tužilaštvu i našim članovima svaki vid pomoći sigurni u njihovu nevinost i čestitost koju su iskazali prilikom odbrane Bosne i Hercegovine od agresije - saopćeno je iz Saveza. 

 

Savez zahtjeva od državnih institucija da "ne prave predstavu za javnost jer pripadnici i istinski patrioti iz redova ARBiH uvijek su bili i biće dostupni svim organima i institucijama Bosne i Hercegovine dokazujući tim činom da poštuju i uvažavaju institucije Bosne i Hercegovine".

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI