foto/ u iščekivanju nove sjednice pogledajte šta udišemo

Skupština KS: Šta, zar u Sarajevu ima smoga?! Sutra ćemo se dogovoriti... A dotad, Sarajevo se NE VIDI!!!

Hronika 04.12.18, 11:00h

Skupština KS: Šta, zar u Sarajevu ima smoga?! Sutra ćemo se dogovoriti... A dotad, Sarajevo se NE VIDI!!!
Dok tražite odgovor na ovo pitanje u glavi, svjesni ste, bez sumnje i da se po ovom pitanju od strane nadležnih ništa ili pak vrlo malo radi

 

Koja je ovo godina po redu da se građani Sarajeva (kao i većine ostalih gradova u BiH) naprosto guše u zagađenom zraku i smogu?!

 

Dok tražite odgovor na ovo pitanje u glavi, svjesni ste, bez sumnje i da se po ovom pitanju od strane nadležnih ništa ili pak vrlo malo radi. Jer, da se zaista radi, situacija ne bi, iz godine u godinu izgledala sve gore!

 

To dokazuju i fotografije samo jednog od ogorčenih čitatelja koji je DEPO portalu poslao svjedočanstvo kojeg se ovaj grad može samo stidjeti, a koje možete pogledati u nastavku...

 

sarajevo-smog-4

 

No dok se tako gušimo i u apotekama kupujemo maske, potrebno je reći da vlasti, konkretno one u Skupštini Kantona Sarajevo ipak nešto i rade i o tome se javno oglašavaju.

 

sarajevo-smog-2

 

Naime, tako su zbog ove alarmantne situacije najprije sazvali hitnu sjednicu s jučerašnjim datum, trećim decembrom, da bi na njoj - manje više, osim revijalnih već svima znanih podataka o ovoj situaciji i priči o poduzimanju interventnih mjera  - sazvali novu hitnu sjednicu.

 

sarajevo-smog-5

 

Ta će se pak održati sutra, 5. 12. Hoće li nadležni ovaj put biti konkretniji i preduzetniji, ostaje da vidimo...

 

sarajevo-smog-6

 

A dotad, ne izlazite napolje ako baš ne morate itd. itd...

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI