Sve u skladu sa zakonom

Na pomolu dogovor ko će i kako čuvati Dodika u Sarajevu: Stara ekipa, ali pod novim uslovima?

Front 03.12.18, 13:31h

Na pomolu dogovor ko će i kako čuvati Dodika u Sarajevu: Stara ekipa, ali pod novim uslovima?
Jedna od mogućnosti je da, u skladu sa zakonom kojim se reguliše pitanje obezbjeđenja štićenih ličnosti, naši službenici dobiju ingerencije da preuzmu i vode obezbjeđenje srpskog člana Predsjedništva BiH, rekao je Ćulum za "Glas Srpske"

 

Srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika obezbjeđivaće pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji se u njegovom ličnom obezbjeđenju nalaze više od deceniju, a ostalo je još samo da bude riješen njihov profesionalni status, odnosno gdje će biti zaposleni, piše "Glas Srpske".

 

List saznaje da je na pomolu dogovor između MUP-a Srpske i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum kaže da očekuje da sporazum bude postignut.

 

"Jedna od mogućnosti je da, u skladu sa zakonom kojim se reguliše pitanje obezbjeđenja štićenih ličnosti, naši službenici dobiju ingerencije da preuzmu i vode obezbjeđenje srpskog člana Predsjedništva BiH", rekao je Ćulum za "Glas Srpske".

 

On je dodao da je druga mogućnost da bude napravljen eksterni premještaj, odnosno da pripadnici MUP-a koji obezbjeđuju Dodika pređu privremeno, odnosno za vrijeme trajanja obezbjeđenja u Direkciju za koordinaciju policijskih tela.

 

"Kada dolazi, recimo, bošnjački član Predsjedništva, njegovo neposredno obezbjeđenje, odnosno jedan pratilac ima pravo da naoružan uđe u Palatu Republike, zgradu Vlade Srpske ili eventualno neki drugi štićeni objekat. Isto tako je i sa stranim delegacijama i tu ne vidimo ništa sporno, ali iz Direkcije smo dobili tumačenje da niko osim njihovih pripadnika nema pravo da uđe u zgradu Predsjedništva BiH", rekao je Ćulum.

 

(Glassrpske.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI