RADOST NA OLIMPIJSKOJ LJEPOTICI

Ako ne može na Bjelašnici, može na Jahorini: Od danas snijeg do proljeća, pušten u rad sistem vještačkog osnježavanja

Hronika 01.12.18, 19:44h

Ako ne može na Bjelašnici, može na Jahorini: Od danas snijeg do proljeća, pušten u rad sistem vještačkog osnježavanja
Od danas Jahorina zvanično garantuje sigurnost u snijeg i skijanje na 40 km odlično uređenih staza minimalno 120 dana tokom godine, saopćeno je iz OC Jahorina 

Istorijski trenutak olimpijske planine Jahorine svečano je obilježen danas zvaničnim puštanjem u rad sistema vještačkog osnježavanja na platou Poljice. 


Svečanoj ceremoniji prisustvovali su ministar trgovine i turizma u Vladi RS Predrag Gluhaković, predsjednik nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek i direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

 

Od danas Jahorina zvanično garantuje sigurnost u snijeg i skijanje na 40 km odlično uređenih staza minimalno 120 dana tokom godine, saopćeno je iz OC Jahorina. 


- Sistem vještačkog osnježavanja predstavlja jedan od najvažnijih projekata realizovanih na olimpijskoj Jahorini. Danas mogu ponosno da istaknem da je Jahorini bukvalno vraćen olimpijski sjaj, da smo svaki dan vrijedno radili na tome i postigli zavidne rezultate. I ove godine smo na posebno oduševljenje skijaša prvi u regionu ovorili skijašku sezonu, na jahorinskim stazama je danas skijalo više od 300 skijaša što za nas predstavja najveće zadovoljstvo i pohvalu - izjavio je Ljevnaić. 

 

(FENA/ad) 
 

BLIN
KOMENTARI