Već privođen tokom istrage ovog slučaja

Automafijaš s Pala uhapšen zbog ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Hronika 30.11.18, 13:45h

Automafijaš s Pala uhapšen zbog ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića
O hapšenju se oglasila i SIPA koja je u saopćenju navela da su njihovi policijski službenici na području općine Pale lišili slobode jednu osobu koja se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela ubistva, a koje se desilo 26. oktobra 2018. godine u ulici Geteova bb

 

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili su slobode M.O. koji se dovodi u vezu s ubistvom dvojice policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje, potvrdila je Feni glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

 

M. O. je jučer lišen slobode na teritoriji Pala i trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS, dodala je Bavčić.

 

Lišeni slobode dovodi se u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

 

O hapšenju se oglasila i SIPA koja je u saopćenju navela da su njihovi policijski službenici na području općine Pale lišili slobode jednu osobu koja se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela ubistva, a koje se desilo 26. oktobra 2018. godine u ulici Geteova bb, prilikom čega su smrtno stradala dva policijska službenika MUP-a KS.

 

"Lišenju slobode osumnjičenog prethodilo je preduzimanje operativnih aktivnosti SIPA-e u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom KS, Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, s ciljem lociranja i lišenja slobode navedene osobe. Nakon izvršenih pretresa stana, drugih prostorija i pokretnih stvari, osoba lišena slobode predata je u nadležnost Ministarstvu unutrašnjih poslova KS", saopćeno je iz SIPA-e, prenijela je Fena.

 

Kako mediji nezvanično saznaju, uhapšen je Miloš Obradov, jedan od članova automafije, koji je u ovom slučaju i ranije privođen.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI