U Domu mladih

U Sarajevu sutra Sajam zapošljavanja: Zanima li vas šta se nudi na tržištu rada?

Biznis Klub 29.11.18, 13:40h

U Sarajevu sutra Sajam zapošljavanja: Zanima li vas šta se nudi na tržištu rada?
Primarni cilj Sajma je povezivanje nezaposlenih osoba s poslodavcima, odnosno smanjenje stope nezaposlenosti i povećanje zaposlenosti

 

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo i ove godine organizuje Sajam zapošljavanja za poslodavce i nezaposlene osobe, a bit će održan 30. novembra u Domu mladih Centra Skenderija.

 

Ovogodišnji sajam Služba realizuje u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, srednjim strukovnim školama, Udruženjem poslodavaca FBiH i Privrednom Komorom Kantona Sarajevo.

 

Primarni cilj Sajma je povezivanje nezaposlenih osoba s poslodavcima, odnosno smanjenje stope nezaposlenosti i povećanje zaposlenosti.

 

Osim ponude slobodnih radnih mjesta kod velikog broja poslodavaca koji će učestvovati na ovogodišnjem Sajmu, posjetioci će imati priliku da posjete i štand Službe za zapošljavanje KS gdje će se moći informisati o aktuelnim programima za podsticanje zapošljavanja, samozapošljavanja, obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije.

 

U okviru pratećeg sajamskog programa bit će organizovane radionice, panel diskusija o dualnom obrazovanju, posredovanju u zapošljavanju i potrebama poslodavaca za radnom snagom, kao i ostali sajamski sadržaj.

 

Svi koji su u potrazi za poslom imat će priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju svoje biografije, najavljeno je iz Službe za zapošljavanje KS.

 

(FENA/md)

 

BLIN
KOMENTARI