POZLILO MU TOKOM SESIJE KRUGA 99

Preminuo istaknuti bh. i sarajevski profesor Hidajet Repovac: Ljekari se tri dana borili za njegov život...

Hronika 27.11.18, 14:28h

Preminuo istaknuti bh. i sarajevski profesor Hidajet Repovac: Ljekari se tri dana borili za njegov život...
Profesor emeritus Hidajet Repovac cijeli svoj radni vijek bio je na Fakultetu političkih nauka profesor sociologije kulture, dekan matičnog i drugih fakulteta, učesnik brojnih domaćih I inostranih naučnih skupova i istaknuta javna ličnost

 

Sa najvećom tugom obavještavamo javnost da je danas u 11.30, nakon trodnevnog intenzivnog liječničkog tretmana, preminuo prof.dr. Hidajet Repovac, saopšteno je iz Kruga 99.

 
Profesor emeritus Hidajet Repovac cijeli svoj radni vijek bio je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu profesor sociologije kulture, dekan matičnog i drugih fakulteta, učesnik brojnih domaćih I inostranih naučnih skupova i istaknuta javna ličnost.


Bio je uvijek naročito senzibilan na sva kulturna, politička dešavanja i društvene procese.


Od nastanka Kruga 99 bio je njegov uporan član i dugogodišnji predsjednik. I tokom svog posljednjeg javnog obraćanja prethodne subote na Krugu 99, nakon čega mu je pozlilo, sa posebnim temperamentom i ljudskom zabrinutošću govorio je o današnjim društvenim kontraverzama, akterima i posljedicama razaranja bosanskohercegovačkog društva.


Vjerovao je da je kultura zajedničkog života najsigurniji bedem očuvanja države, mira i sigurnosti svakog čovjeka u BiH.


Porodica će objaviti dan i mjesto ukopa preminulog profesora Repovca, a institucije komemoraciju tim žalosnim povodom, navodi se u saopštenju Adila Kulenovića, predsjednika Kruga 99, povodom smrti prof. Hidajeta Repovca.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI