FOTO/ U Americi završio FBI akademiju

Ko je Mirsad Vilić koji je zabranio Dodikovom obezbjeđenju da nosi oružje u zgradi Predsjedništva BiH?

Hronika 26.11.18, 20:50h

Ko je Mirsad Vilić koji je zabranio Dodikovom obezbjeđenju da nosi oružje u zgradi Predsjedništva BiH?
Svoje obrazovanje zaokružio je FBI Nacionalnom Akademijom završenoj u SAD-u

 


Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH zabranila je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji obezbjeđuju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da naoružani ulaze u zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu.

 

A iza toga stoji Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je je o svojoj odluci danas obavijestio i MUP Srpske.

 

A ko je Mirsad Vilić? Interesuje se javnost nakon ove vijesti.

 

Rođen je 1968. godine u Višegradu. Završio je Srednju policijsku školu MUP-a R BiH, potom Fakultet za fizičku kulturu, a svoje obrazovanje zaokružio je FBI Nacionalnom akademijom završenoj u SAD-u.

 

mirsad-vilic

 

Svoju poslovnu karijeru je započeo kao policajac u Goraždu, potom 1991-1995 obavlja dužnosti policajca u vodu za specijana dejstva u Odredu za specijalne namjene MUP R BiH. Bio je i pratilac ambasadora ispred Diplomatsko - konzularno predstavništvo R BiH u Madridu. U njegovoj bogatoj biografiji spominje se i da je bio vođa tima taktičke grupe - Antiterorističke jedinice F MUP-a.

 

Od 2000. do 2003. godine je bio načelnik odjeljenja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinica za osiguranje ličnosti i zgrada Uprave policije F MUP-a, a nakon toga zamjenik komandanta Specijalne policijske jedinice F MUP-a. Ubrzo je postao i komandant Jedinice za specijalnu podršku u SIPA-i.

 

A od 2014. godine do dana današnjem obavlja poslove direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI