Prema saznanjima portala Srpskainfo

Nova frka u Predsjedništvu: Pripadnicima Dodikovog obezbjeđenja zabranjeno da nose oružje u zgradi Predsjedništva BiH

Front 26.11.18, 18:29h

Nova frka u Predsjedništvu: Pripadnicima Dodikovog obezbjeđenja zabranjeno da nose oružje u zgradi Predsjedništva BiH
Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić je o svojoj odluci danas obavijestio i MUP Srpske, saznaje Srpskainfo.com

 

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH zabranila je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji obezbjeđuju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da naoružani ulaze u zgradu Predsjedništva BiH, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

 

Prema informacijama ovog portala, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić je o svojoj odluci danas obavijestio i MUP Srpske.

 

Na poziv novinara Srpskainfo.com da objasni zbog čega je donio ovu odluku i da li će pripadnici Direkcije u narednom periodu obezbjeđivati Dodika, Vilić je rekao da pošalju pismeni upit.


Iako je obećao da će odmah odgovoriti, ipak nisu dobili odgovore na njihova pitanja.

 

Podsjetimo, Dodik je rekao da ne vjeruje pripadnicima SIPA i da ga oni ne mogu obezbjeđivati.

 

– Zar da me objezbjeđuje SIPA koja je prije tri mjeseca htjela da me hapsi. Povjerenje imam isključivo u Policiju Republike Srpske – poručio je Dodik.

 

Stručnjaci za bezbjednost sa kojima su razgovarali novinari Srpskainfo.com saglasni su da treba dozvoliti pripadnicima MUP-a Srpske da obezbjeđuju Dodika.

 

Oni smatraju da je Dodikov zahtjev legitiman iz razloga što je on postao „živa meta“ i da zbog toga oko sebe mora imati ljude od povjerenja.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI