priremite kape i rukavice

Još kratko tmurno i kišovito, a onda stiže drastična promjena: Evo šta donosi prognoza za naredne dane

Hronika 26.11.18, 09:05h

Još kratko tmurno i kišovito, a onda stiže drastična promjena: Evo šta donosi prognoza za naredne dane
Poslije podne prestanak padavina u Krajini i Posavini. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna od 8 do 12, na jugu od 11 do 15 stupnjeva

 

Danas će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina.

 

Poslije podne prestanak padavina u Krajini i Posavini. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna od 8 do 12, na jugu od 11 do 15 stupnjeva.

 

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, kiša se očekuje sjevernim i sjeverozapadnim djelovima. Poslije podne, slaba kiša se očekuje u nižim područjima centralne, istočne i jugoistočne Bosne, a u višim područjima susnježica i snijeg. Tokom dana, padom temperature zraka, kiša će u zapadnim i sjeverozapadnim podrčjima postupno prelaziti u susnježicu i snijeg.

 

U večernjim satima ili u noći sa utorka na srijedu i u nižim područjima Bosne se očekuje snijeg ili susnježica. U Hercegovini prije podne umjeren oblačno vrijeme, a tokom poslijepodneva očekuje se naoblačenje praćeno kišom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena bura. Temperature zraka od -1 do 6, na jugu do 10 stupnjeva.

 

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u centralnim i istočnim područjima, a u Hercegovni mjestimično sa slabom kišom. Poslije podne, postupan prestanak padavina.

 

Temperature zraka od -3 do 3, na jugu do 8 stupnjeva, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI