SRELI SE NAKON DUGO VREMENA

Kako je izgledao nedavni susret Seje Sexona i Neleta Karajlića: Spojila ih Draletova smrt, evo šta su jedan drugom rekli...

Showbizz 25.11.18, 15:22h

Kako je izgledao nedavni susret Seje Sexona i Neleta Karajlića: Spojila ih Draletova smrt, evo šta su jedan drugom rekli...
Spojio ih je sprovod Dražena Jankovića Draleta, Neletovog brata, inače osnivača Zabranjenog pušenja, na koji su došli Sejo, Nele, ali i Emir Kusturica - sva trojica od raspada Jugoslavije i rata u Sarajevu u prilično zategnutim odnosima

 

 

Frontmen Zabranjenog pušenja Sejo Sekon (Davor Sučić) i bivši pjevač ovog benda Nele Karajlić (Nenad Janković) sreli su se nakon dugo vremena i porazgovarali o svojim odnosima. Spojio ih je sprovod Dražena Jankovića Draleta, Neletovog brata, inače osnivača Zabranjenog pušenja, na koji su došli Sejo, Nele, ali i Emir Kusturica - sva trojica od raspada Jugoslavije i rata u Sarajevu u prilično zategnutim odnosima.


Sekson je u razgovoru za Kurir otkrio kako je izgledao susret s bivšim kolegom iz benda i što su rekli jedan drugom. 


- Govorili smo koliko su naši konflikti postali mali pred tim danom njegove sahrane i jednim velikim čovjekom kakav je Dražen. Ponovo smo se sreli, pogledali u oči i nadam se da će od tog dana naši životi krenuti svjetlijim stazama.


Inače, Zabranjeno pušenje stiže u Beograd na još jedan Dan republike, a tradicionalni koncert ovoga puta održava se u klubu SubBeerni centar i biće posvećen upravo nedavno preminulom Draletu.


- Drale je bio čovjek koji je stvorio ovaj bend i dao mu identitet. On je kreator i Top liste nadrealista, a malo se zna kakva je uloga tog narodnog heroja. Naš koncert će biti posvećen njemu. Govorićemo o njemu, šta je uradio za naš bend - rekao je Sexon.


Na podsjećanje novinara da je, kada su poslije rata prvi put svirali u Beogradu, Drale došao, popeo se na binu i pružio im podršku, Sejo Sexon je ispričao:


- On je bio čovjek široke duše i srca koje nas je prekratko grijalo. Znao je koliko je ljubav bitna komponenta svega što živimo i sviramo. Nikad nije jedan grad ili zemlju poistovjetio s politikom. Bio je dobri duh Zabranjenog pušenja. Došao je na našu prvu promociju poslije rata u Sarajevu. Bio je operisan od mržnje i nacionalizma.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI