BOLJA STRANA BIH

Priča o uspjehu male bh. firme koja je postala gigant: Počeli sa tri radnika, danas ih imaju 900 - i rastu i dalje!

Biznis Klub 23.11.18, 21:24h

Priča o uspjehu male bh. firme koja je postala gigant: Počeli sa tri radnika, danas ih imaju 900 - i rastu i dalje!
U vlasništvu Fructa Trade nalazi se 38 KORT supermarketa u više od 25 gradova širom BiH, a nedavno su prodaju proširili i na Srbiju otvorviši prvi KORT supermarket u Novom Sadu

 

Firma Fructa Trade iz Dervente, jedna od vodećih kompanija u BiH u sektorima prehrambene proizvodnje i prodaje, osnovana je 1995. godine. Počeli su sa samo tri zaposlena radnika na 300 m2 proizvodnog i prodajnog prostora, a danas firma zapošljava više od 900 radnika i posjeduje 20.000 m2 proizvodno-prodajnog prostora. 


U vlasništvu Fructa Trade nalazi se 38 KORT supermarketa u više od 25 gradova širom BiH, a nedavno su prodaju proširili i na Srbiju otvorviši prvi KORT supermarket u Novom Sadu, piše BiznisInfo.


Zahvaljujući sredstvima Turske finansijske linije, koja su plasirana putem BBI banke, Fructa Trade nastavila je rasti i razvijati se.


- Ponosni smo da smo u posljednjoj dekadi, imali jedan od najbržih uspona na teritoriji BiH. Povećavamo proizvodne i prodajne kapacitete. Sretni smo da je svakog dana sve više zadovoljnih kupaca koji ostaju vjerni našim brendovima - kaže Dušan Reljić, vlasnik kompanije Fructa Trade.


Ističe da je zadovoljan saradnjom sa BBI bankom te činjenicom da su kroz posebne linije finansiranja dobili sredstva koja su im pomogla u povećanju kapaciteta i maksimiziranju dobiti.


- Naši KORT marketi prisutni su širom BiH, a raduje nas činjenica da su i naši prehrambeni brendovi kao što su Tomico, Topingo, RD Kafa, Fruktako, Lider, Tomesko i Flora našli put na trpeze naših sugrađana. Odnedavno naše polu-pečene pekarske proizvode, hljeb, kifle i hamburgere izvozimo u Austriju - kaže Reljić, dodajući da je za jaku privredu veoma važno da ima na raspolaganju povoljna finansijska sredstva, što im je u ovom slučaju omogućila BBI banka.


Proizvodnja u Frucata Trade se odvija u novoizgrađenim i moderno opremljenim proizvodnim pogonima koji zadovoljavaju sve evropske standarde proizvodnje i kvaliteta životnih namirnica, što potvrđuje i posjedovanje certifikata HACCP.


Inače, Turska finansijska linija desetogodišnji je projekt kojeg je pokrenula Vlada Republike Turske, i kojim je, putem BBI banke i Ziraat Bank, u Bosnu i Hercegovinu plasirano 150 miliona eura.


Riječ je o povoljnim finansijskim linijama namijenjenim za podršku privredi BiH.

 

(BiznisInfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI