VIDEO/ PUCANJAVA, SIRENE, HAPŠENJA...

Haos u Kosovskoj Mitrovici, specijalci upali u srpski dio grada: 'Tresla sam se od straha dok su mog Dragišu tukli pred djecom...'

Front 23.11.18, 09:43h

Haos u Kosovskoj Mitrovici, specijalci upali u srpski dio grada: 'Tresla sam se od straha dok su mog Dragišu tukli pred djecom...'
Pripadnici ROSU upali su jutros oko 4 časa u Kosovsku Mitrovicu i uhapsili četvoricu Srba, Dragišu Markovića, Sašu Ćurčića, Marka Rošića, jednog od vođa navijača Partizana, i Nedeljka Spasojevića, a objavljen je i snimak na kojem se vide detalji jutrošnjeg događaja, javljaju mediji u Srbiji

  

 

Mediji u Srbiji bruje o incidentima koji su se rano jutros, kako se navodi, dogodili u srpskom dijelu Kosovske Mitrovice, gdje su, tvrdi se, u stanove upadali pripadnici ROSU. 


- Upali su oko pola šest jutros sa dugim cIJevima i mog Dragišu bukvalno izvukli iz kreveta. Bacili su ga na pod dnevne sobe i na lošem srpskom jeziku rekli da stavi ruke na leđa. Vikali su mi na albanskom šuj, šuj (ćuti) i sproveli do sobe, a Dragišu su držali na podu sa puškama uperenim ka njegovoj glavi.

 
Ovako sa suzama u očima priča vidno potresena Slavica Marković, supruga uhapšenog Dragiše koga su specijalci ROSU brutalno priveli pred djecom, piše Kurir.


 Vezali su ga lisicama i više puta šutnuli čizmom u glavu i tielo - vraća mučni film Slavica.

 

- Počela sam da vrištim i da tražim da me puste da odem do druge sobe gdje mi je najmlađa kćerka Jovana plakala i tresla se od straha. Kada sam ih upitala gdje ga vode i zbog čega, rekli su mi da će ga samo saslušati i vratiti za nekoliko sati.


Slavica priča da specijalci, kojih je bilo desetak, nisu dozvolili da njen suprug ponese sa sobom mobilni telefon.

 
- Kada su ga izveli iz stana, izašla sam na terasu, ali su odmah uperili puške u mene i uplašila sam se da ne zapucaju. Veoma smo uznemireni i ne znamo gdje su Dragišu odveli.

 
Slavica podsjeća da slučaj zbog kojeg je prvi put uhapšen njen suprug još nije završen, ali da on nije dobio bilo kakav poziv da se javi sudu.


Kako piše Kurir, pripadnici ROSU upali su jutros oko 4 časa u Kosovsku Mitrovicu i uhapsili četvoricu Srba, Dragišu Markovića, Sašu Ćurčića, Marka Rošića, jednog od vođa navijača Partizana, i Nedeljka Spasojevića, a objavljen je i snimak na kojem se vide detalji jutrošnjeg događaja.

 


Kako se navodi, u Mitrovici su se jutros oko 6 časova oglasile sirene, a kako javlja dopisnik Kurira sa lica mjesta, čuli su se ubrzo i pucnji, navodno u vazduh, dok se ROSU, nakon hapšenja, povlačila na jug. Uhapšeni su prebačeni u policijsku stanicu u južnoj Mitrovici.

 
Stotine Srba je izašlo na ulice, a u podne je zakazan i veliki protest.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI