FOTO/ brand vodeće svjetske grupacije AccorHotels

Hotel ibis Styles Sarajevo otvorio svoja vrata: Kad se spoje bosanska tradicija i moderni dizajn... Zavirite!

Biznis Klub 22.11.18, 13:11h

Hotel ibis Styles Sarajevo otvorio svoja vrata: Kad se spoje bosanska tradicija i moderni dizajn... Zavirite!
Ukupno ulaganje u projekat, na čijem su izvođenju angažovane domaće kompanije, iznosi oko 30 miliona KM, a hotel zapošljava 70 ljudi, uključujući oko 30 novih radnih mjesta

 

"ibis Styles", novi hotelski brand vodeće svjetske grupacije AccorHotels, sa završetkom radova na novom tornju sa 112 novih soba oficijelno je otvorio vrata u Sarajevu i počeo poslovati pod imenom ibis Styles Sarajevo. 

 

Adaptacija starog dijela zgrade sa 69 soba nekadašnjeg hotela Sarajevo nastavlja se do kraja 2018. godine, kada će ibis Styles tim i svečano obilježiti ulazak na bh. tržište. 

 

Po završetku svih radova, hotel će imati ukupno 181 sobu, konferencijske sale za 800 osoba, što je jedan od najvećih kongresnih kapaciteta u gradu, Spa centar te restoran, cafe i panoramski sky bar. 

 

Ukupno ulaganje u projekat, na čijem su izvođenju angažovane domaće kompanije, iznosi oko 30 miliona KM, a hotel zapošljava 70 ljudi, uključujući oko 30 novih radnih mjesta. 

 

Ibis Styles spada u kolekciju ekonomskih, gradskih hotela, prisutnih na više od 400 lokacija širom svijeta, a prepoznatljiv je po zanimljivim enterijerima koji prate određenu temu. Tako je ibis Styles toranj sa svojim veselim bojama osvježio urbanu sliku sarajevskog naselja Alipašino polje, a dizajn unutrašnjosti je nadahnut Sarajevom i njegovom tradicijom zimskog sporta. 

 

Maštovit, hrabar i razigran enterijer spaja tradicionalne bosanske motive sa industrijskim dizajnom u jednu harmoničnu igru kontrasta koja simbolizira duh Sarajeva. Bosanski ćilimi i bakreno posuđe ilustruju historiju i zanatsku tradiciju grada, a ukomponovani su sa betonom, neonskim svjetlima i modernim komadima namještaja koji predstavljaju mladu kulturu i dinamiku Sarajeva. Tradicija zimskih sportova i sjećanje na Zimske olimpijske igre je dočarana dosjetljivim detaljima poput retro skija koje dekorišu zidove u sobama ili snow board ljuljačkama ispred recepcije. 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI