Bivši vlasnik Agrokora branit će se sa slobode

Tvrdio da nema para, pa položio kauciju od milion eura u gotovini: Ivica Todorić danas izlazi na slobodu

Hronika 20.11.18, 16:41h

Tvrdio da nema para, pa položio kauciju od milion eura u gotovini: Ivica Todorić danas izlazi na slobodu
Iako su Kulmerovi dvori djelomično pod blokadom, Todorić se, kao i ostali članovi njegove porodice, može vratiti u svoj dom u zagrebačkim Šestinama

 

Odbrana Ivice Todorića uplatila je milion eura jamčevine pa bi osumnjičeni bivši vlasnik Agrokora uskoro mogao na slobodu.

 

"Uplaćen je novac. Sad imamo ročište i onda su to tehnikalije", rekao je ispred zagrebačkog Županijskog suda Todorićev advokat. Rekao je da ne zna ko je skupio novac za Todorićevu jamčevinu.

 

Oduzet će mu putovnicu, neće smjeti napuštati Zagreb

 

Na Županijskom sudu se doznaje da je jamčevina uplaćena na sudski račun te da je za 15 sati zakazano ročište na koje će biti doveden iz Remetinca gdje se nalazi od izručenja Hrvatskoj.

 

Todorić će se na tom ročištu obvezati da će se odazivati na sudske pozive, a morat će predat i putovnicu koja se trenutno nalazi na zatvorskom pologu, kazao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

 

Uz polaganje putovnice Todorić na slobodi bez sudskog odobrenja neće smjeti napuštati Zagreb, svoje mjesto prebivališta.

 

Todorić će na slobodu izaći tokom popodneva

 

Todorića će nakon ročišta sa suda vratiti u Remetinec, gdje će se razdužiti, a potom izaći na slobodu, najvjerovatnije u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima.

 

Milion eura jamstva u gotovini Todoriću je kao uvjet za izlazak iz istražnog zatvora prošli tjedan odredilo izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

 

Todorićeva odbrana tvrdila da nema novca za jamčevinu

 

Odbrana je prvo tvrdila kako Todorić nema toliko novca, no do danas je očito uspio prikupiti cijeli iznos i uplatiti ga u gotovini.

 

Nakon što sredstva sjednu na račun suda, Todorić će biti pozvan pred istražnog sudiju kako bi obećao da se u nastavku istrage u aferi Agrokor neće kriti. Bit će mu oduzeta putovnica te neće smjeti napuštati mjesto prebivališta.

 

Iako su Kulmerovi dvori djelomično pod blokadom, Todorić se, kao i ostali članovi njegove porodice, može vratiti u svoj dom u zagrebačkim Šestinama.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI