Fanovi bijesni

Slavni pjevač izjavio da više nije musliman: 'Ne vjerujem da morate jesti određeno meso ili moliti se pet puta dnevno'

Showbizz 16.11.18, 20:17h

Slavni pjevač izjavio da više nije musliman: 'Ne vjerujem da morate jesti određeno meso ili moliti se pet puta dnevno'
Njegova izjava u javnosti nije prošla nezapaženo. Brojni korisnici Twittera pozdravili su Zaynovo razmišljanje o religiji, dok su vjerski fanatici duboko razočarani njegovom odlukom te ga neki čak i vrijeđaju

 

Bivši član benda One Direction i jedan od najpopularnijih mladih pjevača današnjice, Zayn Malik, u intervjuu za britanski Vogue izjavio je da sebe više ne smatra muslimanom. Iako je odgojen u muslimanskoj porodici danas se ne smatra pripadnikom te religije, a njegova izjava je već izazvala buru u javnosti.

 

"Nisam musliman. Vjerujem da religiozna uvjerenja trebaju biti krajnje intimna i da ih pojedinac treba zadržati za sebe", kazao je Malik i dodao da uopće ne voli govoriti o religijama jer se to "redovno pretvori u beskrajnu vjersku debatu filozofa".

 

zayn-one-direction

 

"Ne vjerujem da morate jesti određeno meso koje vam religija naređuje, ne vjerujem da morate pročitati molitvu na određenom jeziku pet puta dnevno. Ne vjerujem u bilo što od toga. Smatram da je najvažnije biti dobra osoba", kazao je Malik.

 

Njegova izjava u javnosti nije prošla nezapaženo. Brojni korisnici Twittera pozdravili su Zaynovo razmišljanje o religiji, dok su vjerski fanatici duboko razočarani njegovom odlukom te ga neki čak i vrijeđaju.

 

"On je jedna nezahvalna budala koja ne vidi sve što mu islam pruža. Ruga se molitvi i običajima, očito nije jedan od nas. Drago mi je što je ovo napisao", samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI