Sve se saznalo kad je posumnjala da je trudna

Prodavali karte za ringišpil: Tri pedofila iz Zavidovića osuđena na 24 godine zatvora zbog seksa sa djevojčicom

Hronika 16.11.18, 18:42h

Prodavali karte za ringišpil: Tri pedofila iz Zavidovića osuđena na 24 godine zatvora zbog seksa sa djevojčicom
Sva trojica su dobila po osam godina, a nakon izricanja presude produžen im je pritvor zbog težine krivičnog djela i bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu prouzrokovalo remećenje reda i mira

 

U Okružnom sudu u Doboju E. T. (23), M. M. (20) i A. H. (24) iz Zavidovića osuđeni su na 24 godine zatvora zbog krivičnog djela obljube djevojčice mlađe od 15 godina.

 

Sva trojica su dobila po osam godina, a nakon izricanja presude produžen im je pritvor zbog težine krivičnog djela i bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu prouzrokovalo remećenje reda i mira.

 

Mladići iz Zavidovića su osuđeni jer su početkom augusta 2017. na području Doboja imali seksualni odnos s djevojčicom iako su znali da ima tek 13 godina. Sve se desilo tokom crkvenog zbora u dobojskom selu Kožuhe gdje su osuđeni mladići radili na ringišpilu gdje su prodavali karte.

 

Slučaj je otkriven nakon što je djevojčica posumnjala da je trudna, te se povjerila u školi. Ispostavilo se da nije u drugom stanju, a pokrenuta je i istraga kojom je otkriveno da je imala seksualne odnose sa trojicom mladića. Mladići su uhapšeni polovinom aprila 2018. i tada je istragom bio obuhvaćen i mladić I. B. iz Zavidovića, ali on nije bio dostupan vlastima jer se nalazio na privremenom radu u inostranstvu.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZINmd)

 

 

BLIN
KOMENTARI