Prvo mjesto u grupi

'Zmajevima' bod u Beču, plasirali se u najjaču diviziju Lige nacija

Sport 15.11.18, 22:41h

'Zmajevima' bod u Beču, plasirali se u najjaču diviziju Lige nacija
U utakmici u kojoj su obje selekcije imale svojih momenata i trenutaka dominacije, ipak je presudila individualna kvaliteta

 

Na Ernst Happel stadionu u Beču Austrija i Bosna i Hercegovina odigrali su 0:0, što znači da je naša selekcija osigurala zvanično prvo mjesto u grupi 3 i tako se plasirala u najjači diviziju Lige nacija.

 

U utakmici u kojoj su obje selekcije imale svojih momenata i trenutaka dominacije, ipak je presudila individualna kvaliteta, gdje je naš tim realno puno jači.

 

Već na samom startu Bosna i Hercegovina je imala priliku preko Edina Džeke da stigne do vodstva, ali je udarac kapitena izblokiran.

 

BiH je bila dominantnija ekipa u prvom dijelu, a do kraja prvih 45 minuta Džeko i Višća su imali priliku da postignu pogodak, međutim nisu bili dovoljno precizni da dovedu našu reprezentaciju u vodstvo.

 

Drugi dio susreta Austrija je krenula ofanzivnije prema golu naše reprezentacije, a u 51. minuti susreta golu Šehića prijetili su Hinteregger i Arnautović, ali njihovi udarci nisu ugrozili naš gol.

 

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, pa je meč okončan rezultatom 0:0. Naša reprezentacija je osvojila bod u Austriji koji joj je donio plasman u Ligu A.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI