ko je ispalio smrtonosne hice

FBI vještači snimke sa mjesta ubistva sarajevskih policajaca: Za nekoliko dana konkretni rezultati

Hronika 15.11.18, 08:14h

FBI vještači snimke sa mjesta ubistva sarajevskih policajaca: Za nekoliko dana konkretni rezultati
Ko je konkretno ispalio smrtonosne hice u sarajevske policajce, i 20 dana poslije predmet je istrage koju vode policijske agencije u BiH i Tužilaštvo KS-a

 

Pripadnici sarajevske policije i Tužilaštva KS-a u saradnji sa drugim policijskim agencijama naše zemlje već 20 dana rade na pronalasku ubica sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića- piše Oslobodjenje

 

Do sada je, podsjetimo, privedeno više od 80 osoba, dok su, zbog umiješanosti u ovaj zločin, u pritvoru zadržani Srećko Trifković i Slaven Dakić, kojima se sudi u Sudu BiH u predmetu Volan. Među uhapšenima se našao i Branislav Gordić. On je također jedan od optuženih u ovom procesu, koji će čitanjem optužnice danas ponovo biti nastavljen u državnom Sudu. Gordić je nakon ispitivanja prvobitno pušten na slobodu. Međutim, državni tužilac Džermin Pašić je na prošlom ročištu, održanom pred Vijećem kojim predsjedava sutkinja Hasija Mašović, zatražio pritvor zbog sumnje da je Gordić u prostorijama koje koristi na području Sokoca krio autodijelove za koje se sumnja da su ukradeni na području Sarajeva. Odluka Suda BiH još se čeka. Ovo nam je potvrdio i Gordićev advokat Mirsad Crnovršanin.

 

Policajci Šehović i Vujinović su, podsjetimo, ubijeni u Geteovoj ulici, u sarajevskom naselju Alipašino Polje, samo sat i po prije završetka smjene. Bili su u službenom vozilu kada je na njih ispaljeno 30-ak metaka. Šehović je bio mrtav na licu mjesta, dok je Vujinović preminuo u KCUS-u. Na osnovu prikupljenih podataka policija je došla do saznanja da su heroje u plavom ubili pripadnici automafije. Ko je konkretno ispalio smrtonosne hice, ni do danas nije poznato.

 

- Na istrazi se intenzivno radi, a za nekoliko dana očekujemo i konkretne rezultate. U slučaj se aktivno uključio i FBI, koji je snimke nadzornih kamera izuzetih sa lica mjesta uzeo na vještačenje. Oni, ipak, imaju bolje tehničke mogućnosti za pregled tih snimaka, koji će nam biti od velike pomoći, kaže za Oslobođenje izvor blizak istrazi.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI