Takmičarska komisija donijela odluku

NSBiH suspendovao tri stadiona - brojne novčane kazne, veliki derbi na praznoj Grbavici

Sport 13.11.18, 20:23h

NSBiH suspendovao tri stadiona - brojne novčane kazne, veliki derbi na praznoj Grbavici
Suspenzija stadiona važi do okončanja disciplinskog postupka

 

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donijela je odluku o suspenziji tri stadiona i jednog sudije zbog propusta tokom utakmica 17 kola.

 

Na stadionima Tušanj u Tuzli, Grbavica u Sarajevu i Pod Bijelim brijegom u Mostaru neće biti gledalaca, navodi se u saopćenju FSBiH.

 

Komisija je donijela odluku o suspenziji zbog incidenata na tim stadionima. Tušanj je suspendovan zbog ulijetanja navijača na teren. Grbavica zbog incidenata na posljednjim mečevima ekipe Željezničara, a Pod Bijelim brijegom zbog toga što su navijači Zrinjskog kamenjem gađali struku Sarajeva, kada je povrijeđen Muhamed Džakmić, pomoćnik Husrefa Musemića.

 

Suspenzija stadiona važi do okončanja disciplinskog postupka.

 

Široki Brijeg dobio je novčanu kaznu od 2.500 KM zbog priotehničkih sredstava na meču sa Mladosti. FK Sarajevo je kažnjeno sa 8.000 KM zbog pirotehnike na stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo na meču sa Željezničarom, dok je Željezničar kažnjen sa 4.500 KM zbog pirotehnike na istoj utakmici.

 

Ovo su kazne koje se odnose na 16. kolo Premijer lige BiH. Zbog 17. kola - kasa FSBiH dodatno će se napuniti zbog propusta ekipa.

 

Zrinjski je kažnjen sa 5.500 KM zbog loše organizacije utakmice i neodgovornog ponašanja domaćih navijača. HŠK Zrinjski izriče se kazna igranja utakmice bez prisustva gledalaca na stadionu u trajanju od 1 (jedne) utakmice, dok se zbog neodgovornog ponašanja domaćih navijača i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren za igru.

 

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava gostujućih navijača FK Sarajevo je izričena novčana kazna u iznosu od 2.000 KM.

 

Zbog loše organizacije utakmice i neodgovornog ponašanja domaćih navijača i upada na teren po završetku utakmice, FK Sloboda izriče se kazna igranja jedne utakmice bez prisustva gledalaca na stadionu u trajanju od 1 (jedne) utakmice.

 

Utakmica FK Željezničar – FK Tuzla City bog loše organizacije utakmice i neodgovornog ponašanja domaćih navijača, Željezničar je kažnjen sa igranjem utakmice bez prisustva gledalaca na stadionu u trajanju od jedne utakmice, dok se zbog neogovornog ponašanja domaćih navijača i upotrebe pirotehničkih sredstava Želji izriče novčana kazna u iznosu od 2.000 KM.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI