Bivši gradonačelnik Bihaća i bivši direktor JKP 'Komrad' na slobodi

Emdžad Galijašević i Hadis Jusić pušteni iz pritvora uz mjere zabrane

Hronika 13.11.18, 19:25h

Emdžad Galijašević i Hadis Jusić pušteni iz pritvora uz mjere zabrane
Galijašević i Jusić osumnjičeni su za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, odnosno tereti ih se za malverzacije prilikom rušenja stare zgrade Komrada, te prodaje zemljišta zagrebačkoj firmi „Agram“

 

Kantonalni sud u Bihaću odredio je mjere zabrane bivšem bihaćkom gradonačelniku Emdžadu Galijaševiću i bivšem direktoru Javnog komunalnog preduzeća „Komrad“ Hadisu Jusiću, iako je Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona u slučaju Galijaševića insistiralo na određivanju jednomjesečnog pritvora.

 

- Kantonalno tužilaštvo je na ročištu ostalo pri stavu da se osumnjičenom Emdžadu Galijaševiću odredi jednomjesečni pritvor, dok smo se u slučaju osumnjičenog Hadisa Jusića složili da mu budu određene mjere zabrane prilaska svjedocima - rekao je glavni tužilac Adnan Tulić.

 

Galijašević i Jusić osumnjičeni su za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, odnosno tereti ih se za malverzacije prilikom rušenja stare zgrade Komrada, te prodaje zemljišta zagrebačkoj firmi „Agram“.

 

Bivša načelnica Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Bihaća Jadranka Redžić i bivša šefica Službe za urbanizam Jasmina Ibrahimpašić, puštene su jučer nakon ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI