Američki agenti bh. istražiteljima dali dragocjen trag

Satelitski snimak FBI-ja otkriva ubice policajaca: Steže se obruč oko mafijaša koji su pucali na Šehovića i Vujinovića!

Hronika 13.11.18, 15:24h

Satelitski snimak FBI-ja otkriva ubice policajaca: Steže se obruč oko mafijaša koji su pucali na Šehovića i Vujinovića!
Automafijaši su jedini osumnjičeni za likvidaciju policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

 

Specijalni agenti američkog Saveznog istražnog ureda (FBI) imaju satelitske snimke na kojima se vidi likvidacija sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje, otkriva izvor blizak istrazi. Na snimcima se, kako saznaje Avaz, vidi i ruta kojom su ubice pobjegle, a istražni tim steže obruč oko njih.  

 

Satelitom je zabilježen i pokušaj krađe Golfa 6 hrvatskih registarskih oznaka. Preko specijaliziranog kompjuterskog programa istražitelji FBI-ja rekonstruirali su zločin od momenta kad su automafijaši obili Golf do likvidacije policajaca koji su bili u patrolnom vozilu u pokretu, kao i njihovog bijega.

 

Kako nezvanično saznaje Avaz, prema dosadašnjim rezultatima istrage, isljednici su analizirali tragove sa mjesta zločina i moguće motive ubistava te su sa sigurnošću utvrdili da se radi o pripadnicima automafije. Prema izvoru Avaza, druge kriminalne grupe, poput dilerskih i razbojničkih, isključuju se iz istrage kao mogući izvršioci, jer svi dosadašnji tragovi ukazuju na to. Sve istražiteljske snage usmjerene su ka automafiji.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI