FOTO/ Poznati muzičar bez zadrške

Ovo su lijepe kćerke Gorana Bregovića: Ema, Lula i Una su tri različite vjere, a evo šta njihov otac kaže na to

Showbizz 12.11.18, 13:50h

Ovo su lijepe kćerke Gorana Bregovića: Ema, Lula i Una su tri različite vjere, a evo šta njihov otac kaže na to
Moja djeca kada su bila mala ona su u vrijeme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali, prisjetio je Bregović

 

Jedan od najpoznatijih muzičara na svijetu, Goran Bregović potiče iz Sarajeva, pjevao je “Jugoslavijo, na noge... “, živi u Parizu, voli Beograd i uvijek mu se vraća. Ako gleda porijeklo po ocu je Hrvat, a po majci Srbin, supruga mu je muslimanka, a sve tri kćerke su različite vjeroispovijesti. Iz ugla supruge Dženane Bregović i njega - to je izbor njihovih nasljednica.

 

ema-lula-una-goran-bregovic-kcerke

 

- Moja djeca kada su bila mala ona su u vrijeme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu - budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovdje. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. Liječeni naši. Teško je u životu se od toga izliječiti - rekao je prije nekoliko godina Bregović u intervju za “Blic” koji ima tri kćerke: Emu, Lulu i Unu. Jedna je muslimanka, druga je budista, a treća pravoslavne vjeroispovijesti, piše Blic.

 

Na pitanje u kom duhu je vaspitavao kćerke, bez zadrške je rekao:

 

- Vi treba da omogućite djeci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svjesni šta biraju. Ostavljam im slobodu da li će biti religiozne ili ne.

 

Više fotografija Bregovićevih kćerki pogledajte OVDJE.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI