VIDEO/ NAKON OTPUŠTANJA VIŠE STOTINA RADNIKA

Nekad prestižna firma, danas 'propala' kompanija, sumnjivo prodata: Šta se dešava sa FDS-om i šta će biti sa čuvenom 'Drinom'?!

Biznis Klub 11.11.18, 10:08h

Nekad prestižna firma, danas 'propala' kompanija, sumnjivo prodata: Šta se dešava sa FDS-om i šta će biti sa čuvenom 'Drinom'?!
Mnogo je nejasnih i sumnjivih okolnosti pod kojim je, kako kažu brojni ekonomski stručnjaci, Fabrika duhana Sarajevo prodata u bescjenje te nikom nije jasno šta se današ dešava sa nekada prestižnom kompanijom i kako uopće funkcioniše?

 

 

Nije dugo prošlo otkako je svog kupca našao dio Fabrike duhana Sarajevo. Dok su jedni upućivali poziv investitorima da dođu i ulože u vrlo profitabilnu kompaniju u BiH, drugi su pozivali istražne organe i pravosudne institucije da se kompanijom pozabave. 


A Fabrika duhana Sarajevo decenijama je bila najpoželjniji poslodavac i zbog proizvoda koji su svoju poziciju oduvijek imali na tržištu, a onda i kao vlasnik dijela drugih stabilnih bh. kompanija. FDS u svom vlasništvu ima brojne nekretnine i udjele u bankarskom sektoru, fondovima, UPI poslovnim sistemima, Šib-ar investu, Remontaži Tuzla, Privrednoj banci, Vakufskoj banci, te hotelima u mnogim dijelovima BiH.


Pitanje je ko imovinom raspolaže i ko dobija eventualnom prodajom suvlasništva. Sve okolnosti o FDS-u i kupovini ili prodaji imovine u vlasništvu Fabrike, istraživala je Melina Rašidović za Hayat TV. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI