MINISTAR KAZAZOVIĆ POTPISAO

Ništa od povratka prof. Gavrankapetanovića na Medicinski fakultet u Sarajevu? Pročitajte šta piše u Rješenju...

Hronika 08.11.18, 18:46h

Ništa od povratka prof. Gavrankapetanovića na Medicinski fakultet u Sarajevu? Pročitajte šta piše u Rješenju...
Zašto je tako i šta je potpisao ministar Elvir Kazazović, pročitajte u priloženom Rješenju Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS

 

 

Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu bh. medijima dostavio je večeras Rješenje Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, kojim se, kako se navodi u pojašnjenju, konačno i neopozivo potvrđuju ranije odluke Medicinskog fakulteta UNSA o radnom odnosu prof. dr Ismeta Gavrankapetanovića.

 
Drugim riječima, to znači da se prof. Gavrankapetanović ipak ne vraća na svoje radno mjesto na ovom fakultetu, ukoliko Medicinski fakultet ostane pri ranijoj odluci. A zašto je tako i šta je potpisao ministar Elvir Kazazović, pročitajte u Rješenju resornog ministarstva.

   
Sa Medicinskog fakulteta napominju i da u ovom trenutku neće davati nikakve dalje izjave povodom odluke Ministarstva, ali da će uskoro uputiti detaljno saopštenje za javnost.


U priloženom Rješenju Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS precizira se i da protiv istog nije dopuštena žalba, ali da se može pokrenuti upsravni spor pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, u roku od 30 dana.  

 

rjesenje-gavrankapetanovic

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI