Nakon što je pozvao Grabar-Kitarović i Plenkovića u Sarajevo

Željko Komšić iznenada otputovao u Zagreb, iz DF-a kažu da se to može smatrati službenom posjetom

Front 06.11.18, 12:32h

Željko Komšić iznenada otputovao u Zagreb, iz DF-a kažu da se to može smatrati službenom posjetom
Kako je ranije saopćeno iz Demokratske fronte, Komšić je pozvao predsjednicu i premijera Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH načine zvaničnu posjetu Sarajevu

 

Predsjednik Demokratske fronte i novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić otputovao je u posjetu Zagrebu. 

 

Potvrdio je to danas generalni sekretar Demokratske fronte Zlatko Miletić, kazavši da može to okarakterisati kao službenu posjetu, ne želeći govoriti o detaljima. 

 

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je na početku zajedničke pres-konferencije SDP-a BiH, Naše stranke i Demokratske fronte, u Komšićevo ime uputio izvinjenje zbog odsustva s pres-konferencije, kazavši da je Komšić danas na putu u Zagreb.   

 

Kako je ranije saopćeno iz Demokratske fronte, Komšić je pozvao predsjednicu i premijera Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH načine zvaničnu posjetu Sarajevu. 

 

Poziv je upućen kako bi se na nivou institucija razgovaralo o svim otvorenim pitanjima između BiH i Hrvatske, ali i o zaključcima Vijeća Evropske unije u kontekstu podrške Republike Hrvatske provođenju presuda Evropskog suda za ljudska prava.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI