VIDEO/ POGLEDAJTE SPOT 'ZEMLJA GORI'

Letu štuke i Dubioza kolektiv udružili snage pa nastade pjesma: 'De nam reci istorijo, ko je s čijom babom bio...'

Showbizz 05.11.18, 16:41h

Letu štuke i Dubioza kolektiv udružili snage pa nastade pjesma: 'De nam reci istorijo, ko je s čijom babom bio...'
- Pokušali smo da vizualiziramo našu stvarnost u kojoj umišljamo da smo bitniji od onoga što ustvari jesmo. Spot je paralelni svijet realizma i apstrakcije glavnog lika kojeg glumi Dino. Poslove obično ostavljamo nedovršenim, dok se kreditno zadužujemo kako bismo finansirali izlaske vikendom. Hljeba i igara, dok nas robot sve ne zamijeni, poručuju iz ova dva benda

 

Letu štuke i Dubioza kolektiv snimili su zajedno satiričnu pjesmu "Zemlja gori", kojom ujedno Letu štuke najavljuju izlazak svog četvrtog studijskog albuma pod nazivom "Topla voda".


Muziku i tekst za pjesmu potpisuje Dino Šaran, koji za svoj najnoviji uradak kaže:


- Čovjek ili robot? 'Zemlja gori' je satirična poskočica o preskakanju Homo sapiensa u lancu ishrane. Htio sam imati taj autentičan zvuk Dubioze na albumu. Inače, na svakom drugom albumu volim imati neku pjesmu za folkoteku, a ovo je jedna takva pjesma. Koliko god se mi približavali Zapadu, ipak je ovo Balkan. Mene uvijek inspiriše ono što je oko mene. Ne želim se truditi da zvučimo kao neki indie bend iz New Yorka.


Aranžman i produkciju potpisuje Brano Jakubović iz grupe Dubioza kolektiv.


Pojašnjavajući ovu saradnju, iz ova dva benda kažu


- Pokušali smo da vizualiziramo našu stvarnost u kojoj umišljamo da smo bitniji od onoga što ustvari jesmo. Spot je paralelni svijet realizma i apstrakcije glavnog lika kojeg glumi Dino. Poslove obično ostavljamo nedovršenim, dok se kreditno zadužujemo kako bismo finansirali izlaske vikendom. Hljeba i igara, dok nas robot sve ne zamijeni.


Pogledajte!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI