video & foto/ kompleksi koji oduzimaju dah

Uzbudljivi mega projekti: Ovo je 16 novih aerodroma na svijetu koje jednostavno morate vidjeti

Hronika 03.11.18, 17:38h

Uzbudljivi mega projekti: Ovo je 16 novih aerodroma na svijetu koje jednostavno morate vidjeti
Imat će pet pisti, tri terminala i golemu flotu velikih putničkih aviona. S centrom Dubaija povezivat će je brza željeznica

 

SVE VIŠE ljudi leti avionom i gradovi diljem svijeta grade nove ili obnavljaju stare zračne luke i putničke terminale kako bi mogli prihvatiti desetke milijuna putnika godišnje.

 

CNN travel je izdvojio 16 najuzbudljivijih projekata izgradnje ili obnove zračnih luka koji nas očekuju u idućih nekoliko godina ili su već djelomično gotovi - prenosi Index

 

Nova zračna luka u Istanbulu - Istanbul New Airport

 

Turska ima ambiciju postati nova dodirna točka između Istoka i Zapada. Njihova nacionalna aviokompanija, Turkish Airlines, već pokriva više zemalja od bilo koje druge aviokompanije na svijetu. Prikladno imenovana nova zračna luka u Istanbulu zamijenit će staru Atatürk zračnu luku i moći će prihvatiti do 150 milijuna putnika godišnje. Zračna luka će se u potpunosti otvoriti krajem 2018. godine, a prije par tjedana bila je djelomično službeno otvorena.

 

 

Zračna luka Al Maktoum International (Dubai)

 

Već je otvorena i prima uglavnom teretne i malu količinu putničkih zrakoplova, ali, ako je vjerovati planovima i najavama, ova će zračna luka jednog dana biti najprometnija na svijetu.

 

dubai-aerodrom

 

Imat će pet pisti, tri terminala i golemu flotu velikih putničkih aviona. S centrom Dubaija povezivat će je brza željeznica.

 

Ostale velike aerodrome širom svijeta pronađite ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI