KAKO SU I KUDA BJEŽALE UBICE?

Otkrivaju se novi detalji oko ubistva sarajevskih policajaca: Automafijaši pucali iz 'kalašnjikova', a iza njih ostala samo jedna čahura!?

Hronika 03.11.18, 08:55h

Otkrivaju se novi detalji oko ubistva sarajevskih policajaca: Automafijaši pucali iz 'kalašnjikova', a iza njih ostala samo jedna čahura!?
Istrazi bi mogle pomoći i kamere s tržnog centra „Bingo“, koje su izuzete, ali nisu vještačene. Kamere na ovom objektu mogle bi potvrditi način bijega kriminalaca, ali i potvrditi navode da je crni Rexton učestvovao u likvidacijama

 


Dosadašnji tok istrage o stravičnoj likvidaciji dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, kako saznaje Avaz iz izvora bliskih policijskim agencijama, pokazao je da su automafijaši najvjerovatnije pucali iz „kalašnjikova AK-47“, ispalivši više od deset metaka u patrolu, koja nije stigla ni reagirati!


Raniji dogovor


Avaz također saznaje i da su tokom uviđaja i detaljnim pregledom kompletnog područja na Alipašinom Polju, C-faze, gdje se u 4.20 sati desilo mučko ubistvo, tužioci i pripadnici kriminalističkog sektora policijskih agencija, SIPA-e i FUP-a pronašli samo jednu čahuru?!


Sumnja se da su članovi automafije ili pokupili čahure nakon stravičnog ubistva kako bi sakrili tragove, ili pucali iz automobila u pokretu, najvjerovatnije crnog terenca Rexton s blinkerima (policijskim svjetlima), kako smo jučer i objavili.


 Inspektori su, ipak, najbliži opciji da su ubice najvjerovatnije pucale iz automobila u pokretu, posebno zbog činjenice da su se čuli rafali i da je auto izrešetan, a da je pronađena samo jedna čahura. Saznajemo i da su se automafijaši, nakon što su likvidirali policajce, razišli na dvije strane, a da su prije toga dogovorili tačno mjesto sastanka.


Izvori Avaza tvrde da se crni terenac Rexton nakon likvidacije nastavio Geteovom ulicom kretati prema gradu, kako bi se preko Vraca, ulicom Safeta Hadžića, dočepao Lukavice, dok je crni Golf 5 odmah preko Mojmila, ulicom Želimira Vidovića Kelija, stigao na dogovorenu adresu u Istočnom Sarajevu.


Istraga je, pak, pokazala da im se plan djelimično izjalovio, jer je Rexton na putu prema Vracama naišao na neplanirane probleme. Tačnije, na Grbavici je bila blokirana cesta zbog saobraćajnih radova te se vozilo zbog toga okrenulo nazad i preko Mojmila vratilo na Dobrinju.


Za to mu je, iako je bio slab promet vozila, trebalo više od deset minuta. Zbog toga se postavlja i ključno pitanje šta je radila policija, prije svega OSA, koja je morala pratiti trag i komunikaciju među mafijašima koji su jedni druge obavijestili o neplaniranim problemima.

 

Izvori Avaza tvrde i da policija i Tužilaštvo KS, iako su uhapsili automafijaša Srećka Trifkovića navodeći da se može dovesti u vezu s ubistvom policajaca i teškom krađom, uopće nisu pretresli njegovu kuću. Trifkoviću je određen pritvor, a da mu tokom istrage nije čak uzeta ni parafinska rukavica.


Šta će pokazati kamere s „Binga“


Istrazi bi mogle pomoći i kamere s tržnog centra „Bingo“, koje su izuzete, ali nisu vještačene. Kamere na ovom objektu mogle bi potvrditi način bijega kriminalaca, ali i potvrditi navode da je crni Rexton učestvovao u likvidacijama.

 

 

(Avaz /DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI