DA LI ĆE HARI VAREŠANOVIĆ ZABAVLJATI SARAJLIJE

Potpisani prvi ugovori: Koliko će koštati doček Nove godine u Sarajevu, a šuška se i ko će biti zvijezda najluđe noći...

Zabava 02.11.18, 11:39h

Potpisani prvi ugovori: Koliko će koštati doček Nove godine u Sarajevu, a šuška se i ko će biti zvijezda najluđe noći...
Za doček Nove 2019. bit će upriličeni koncerti klasične muzike, te domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda na otvorenom 30. i 31. decembra, te 1. januara

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar potpisali su sporazum o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine u Sarajevu.


Za doček Nove 2019. bit će upriličeni koncerti klasične muzike, te domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda na otvorenom 30. i 31. decembra, te 1. januara.


Dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona:  Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Ljubljani, Podgorici, Novom Pazaru, Beogradu i Skoplju. Bit će to prilika da Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Sarajeva ojačaju i unaprijede dosadašnju saradnju, te da zajednički prezentuju i unaprijede turističke vrijednosti Sarajeva u turističkim centrima regiona.


Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo zajedno će djelovati i na rekonstrukciji i revitalizaciji Bijele tabije, kako ne bi dozvolili dalje uništavanje ovog nacionalnog spomenika BiH i jednog od glavnih simbola starog dijela grada Sarajeva, saopćeno je iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

 

Inače, zvanično još nije potvrđeno koliko će ovogodišnje slavlje koštati, no u pojedinim medijima se pojavila cifra od 230.000 KM. Ovaj iznos niko nije potvrdio ni iz Grada Sarajeva ni iz Turističke zajednice.  

 

Također, ni ko će ove godine biti glavna zvijezda najluđe noći zvanično još nije saopšteno, ali kako DEPO Portal saznaje, po gradskim kuloarima se već uveliko šuška da će Sarajlije i sve koji se te noći zateknu u bh. prijestolnici zabavljati Hari Varešanović.

 

Kako je nedavno objavio i Avaz pozivajući se na izvore bliske Gradu, sve je već dogovoreno i ugovor sa Harijem Mata Harijem treba bi biti potpisan čim se preciziraju završni detalji.


U ociji su navodno, osim Harija, bili još Plavi orkestar i Bijelo dugme.

 

Hoće li i gradski oci procijeniti da je nakon Dine Merlina i Zdravka Čolića, upravo Hari Varešanović najveća zvijezda koja može hiljade građana i brojne turiste uvesti u 2019. godinu, znat će se vrlo brzo. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI