shrvana majka jednog od ubijenih policajaca

Dražen mi je rekao 'Mama, smiri se... Davor je nastradao...' Poslije toga nisam znala za sebe...

Hronika 01.11.18, 19:47h

Dražen mi je rekao 'Mama, smiri se... Davor je nastradao...' Poslije toga nisam znala za sebe...
Ona priča da se sa Davorom, dok je te noći bio u smjeni, čula dva puta, te da je ujutro u medijima vidjela da se desio napad na policijsku patrolu

 

Antonija Vujinović, majka ubijenog policajaca Davora Vujinovića, ni slutiti nije mogla da su rafali koji su se čuli u petak ujutro smrtno ranili njenog sina, koji je prolazio vozilom stotinjak metara od njenog stana u Ulici Nerkeza Smailagića u B fazi Alipašinog Polja - piše Oslobodjenje

 

Poziv u zoru


Ona priča da se sa Davorom, dok je te noći bio u smjeni, čula dva puta, te da je ujutro u medijima vidjela da se desio napad na policijsku patrolu.

 

- Uhvatila sam se za glavu i pomislila, ne daj Bože da je to njegova patrola. Rekla sam sebi: “Ima još auta, nije samo njegov u patroli”. Utom je zazvonio telefon i javio se Dražen. Kaže: “Mama, nešto ću ti reći, smiri se, molim te. Davor je nastradao”. Poslije toga nisam znala za sebe”, priča nam Antonija Vujinović.

 

Antonija dodaje da je uvijek strahovala kada je Davor išao u naselje Briješće u patrolu, jer su tamo prije nekoliko godina ubijeni vojnici OSBiH.

 

“On je uvijek krio od mene kad bi ga odredili da ide tamo u patrolu. Kad bi mi rekao, nisam po cijelu noć mogla spavati. Ali, eto, njega ubiše gotovo pred kućom”, dodaje ogorčeno starica.

 

Sa Antonijom su njen drugi sin Dražen koji je došao iz Zagreba i kćerka Ljiljana Matišić koja je zbog tragedije doputovala iz Rijeke. Dražen je u Zagrebu od 1993, a Ljiljana u Rijeci od 1998. Prije toga je živjela u Njemačkoj.

 

“Ova situacija nas je strašno pogodila. Od tog nesretnog petka nema ko nam nije došao od pripadnika MUP-a, Grada, Kantona, Općine, Župnog ureda, svi susjedi su bili. Znani i neznani su došli dajući nam podršku, pružajući riječi utjehe i konkretnu pomoć. Bez njih ne znam kako bismo sve ovo prebrodili. Svi su nam maksimalno pomogli u ovoj boli u kojoj smo se našli. Podijeljena tuga je duplo lakša, kažu, a mi smo imali tu nesreću da iskusimo što to znači, našavši se u situaciji u kojoj ni sanjati nismo mogli da ćemo se naći. Počevši od medija širom BiH, svi su maksimalno izvještavali o ovoj tragediji i izražavali duboku sućut obiteljima nastradalih policajaca”, priča Dražen Vujinović.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI