Nakon što je poznati neurohirug dobio otkaz na KCUS-u

Nezavisni blok stao uz dr. Dizdarevića: Smeta zato što je dobar stručnjak i što ima drugačiji stav od 'vrhovne šefice'

Hronika 01.11.18, 11:45h

Nezavisni blok stao uz dr. Dizdarevića: Smeta zato što je dobar stručnjak i što ima drugačiji stav od 'vrhovne šefice'
Prof dr. Kemal Dizdarević je smetnja samo zato što je dobar stručnjak i što ima drugačiji stav od ‘vrhovne šefice‘, a što je nastavak progona neistomišljenika na KCUS-u, navodi se u saopćenju Nezavisnog bloka

 

- Otkaz jednom od najrenomiranijih neurohirurga u ovom dijelu Evrope, članu Predsjedništva Nezavisnog bloka, prof. dr. Kemalu Dizdareviću, smatramo sramotnim činom i samovoljom direktorice KCUS-a koja je ovu nekada uglednu naučno-obrazovnu instituciju pretvorila u privatnu kliniku za obračun sa neistomišljenicima. Kao stranka koja se snažno bori protiv privatizacije institucija i strahovlade, mi ćemo pružiti svu podršku prof. dr. Dizdareviću i stati iza principa pravne države, nauke, stručnosti i čestitosti, piše u saopćenju Nezavisnog bloka.

 

Nažalost, kako kažu u Nezavisnom bloku, "vidjeli smo da nas je dosadašnja vlast dovela na evropsko dno po vitalnim državnim parametrima, pa smo u društvu sa Laosom, Hondurasom, Senegalom i Trinidadom i Tobagom po izvještaju CIA-e, a naš natalitet govori da ova zemlja nema nikakvu budućnost."

 

Dodaju da ova zemlja mora mijenjati smjer pod hitno. A to mogu samo nove vlade i drugačiji način upravljanja, koji će značiti evropske a ne begovatske vrijednosti.

 

- Prof. dr. Kemal Dizdarević ima svoje ime u medicini i više od deset hiljada operiranih pacijenata iza sebe. Ima karijeru i nikada se ne libi da pošteno iskaže svoj stav. On je smetnja samo zato što je dobar stručnjak i što ima drugačiji stav od 'vrhovne šefice', a što je nastavak progona neistomišljenika na KCUS-u. To je nedopustivo u jednoj demokratskoj zemlji i zemlji koja želi biti dio Evropske unije. A najveći problem je što naš zdravstveni sistem ne može podnijeti ovakvu samovolju i progon najboljih ljekara. To se mora pod hitno zaustaviti i jedna od osnovnih zadaća novih vlada mora biti stavljanje u funkciju zdravstvenog sistema za sve građane i vraćanje najboljih stručnjaka na KCUS, zaključili su u saopćenju iz Nezavisnog bloka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI