Zbog situacije u Domovima zdravlja

Ljekari i medicinske sestre u Sarajevu traže zaštitu: Pacijenti nas tuku, napadaju, vrijeđaju...

Hronika 01.11.18, 09:47h

Ljekari i medicinske sestre u Sarajevu traže zaštitu: Pacijenti nas tuku, napadaju, vrijeđaju...
Zbog općenito narušene bezbjedonosne situacije, nažalost i zdravstveni profesionalci izloženi su velikom pritisku pri obavljanju složenog posla i liječenja pacijenata, te prevencije i promocije zdravlja, saopćeno je iz JU Dom zdravlja KS

 

Iz Press službe JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo obavještavaju javnost o pojačanim verbalnim, pa i fizičkim napadima na ljekare i medicinske sestre koji su u posljednje vrijeme događaju u JU Dom zdravlja KS.

 

- Zbog općenito narušene bezbjedonosne situacije, nažalost i zdravstveni profesionalci izloženi su velikom pritisku pri obavljanju složenog posla i liječenja pacijenata, te prevencije i promocije zdravlja. Sigurno i mirno okruženje iznimno je važno za pravilan rad medicinskog osoblja, jer svaka greška izazvana pritiscima i verbalnim i fizičkim prijetnjama može biti fatalna. Zbog navedenog, menadžment JU Dom zdravlja KS sa sindikatima zdravstvenih profesionalaca i svim uposlenim u JU Dom zdravlja KS jedinstveni su u stavu zaštite struke i traženju zakonske odgovornosti pri napadu ljekara i medicinskih sestara na radnom mjestu, te da se ovakvi napadi u budućnosti tretiraju kao napadi na službenu osobu, saopćeno je iz Pres-službe.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI