Olujno nevrijeme zadesilo i BiH

Voda prodrla u hotel 'Garden City' u Konjicu: U Hercegovini za dva dana palo više kiše nego za cijeli mjesec!

Hronika 30.10.18, 10:35h

Voda prodrla u hotel 'Garden City' u Konjicu: U Hercegovini za dva dana palo više kiše nego za cijeli mjesec!
Vatrogasci su tokom noći i jutros ispumpavali vodu u sedam objekata koji se nalaze neposrednu uz rijeku Trebišnjicu, u naseljima Rastoci i Bregovi, te u Petrovom polju i Tini


 


Na jugu Republike Srpske (RS) za dva dana palo je više kiše nego za mjesec dana, podaci su Hidrometeorloškog zavoda RS.


U Trebinju je u protekla 24 sata zabilježeno 109 litara kiše po metru kvadratnom, a na području Bileće 96 litara.


Obilne kišne padavine uzrokovale su probleme stanovnicima Trebinja, javlja agencija Fena.


Vatrogasci su tokom noći i jutros ispumpavali vodu u sedam objekata koji se nalaze neposrednu uz rijeku Trebišnjicu, u naseljima Rastoci i Bregovi, te u Petrovom polju i Tini.


Ništa bolje nije  ni u ostatku Hercegovine... Kako javljaju lokani mediji, potpo je zadesio i Mostar, a usljed obilnih kiša voda je prodrla u podrumske prostorije hotela „Garden City“ kod Konjica.


Profesionalna vatrogasna jedinica Konjic jutros oko 5.30 sati zaprimila je poziv iz ovog hotela, nakon čega je dežurna smjena PVJ Konjic odmah izašla na lice mjesta.

 

Poplave u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Neumu zbog obilnih padavina


U općini Gornji Vakuf-Uskoplje usljed obilnih padavina tokom noći došlo je do izljevanja iz korita potoka Grnišnjak. Voda je poplavila zemljište i ugrozila kuće u naseljima Hrasnica i Grnica.


Uposlenici civilne zaštite su na terenu i poduzimaju mjere na zaštiti od poplava.


U Neumu usljed velikih oborina i jakog vjetra ima porušenih stabala i poplavljenih ulica. Vatrogasci od ranih jutarnjih sati rade na čišćenju ulica, a nije zabilježena nikakva veća materijalna šteta.


Na području Kantona 10 tokom jučerašnjeg dana zbog olujnog nevremena je dolazilo do ispadanja iz napona svih 10 kilovoltnih dalekovoda, a popravci su u toku. Nema novih dojava o materijalnoj šteti nakon olujnog nevremena, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.


Intervencija je još u toku.

 

(FENA/ DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI