Sve policijske snage na nogama

Da li je moguće da i nakon 49 ispitanih osoba - nema osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca?!

Hronika 28.10.18, 17:48h

Da li je moguće da i nakon 49 ispitanih osoba - nema osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca?!
U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su gotovo sve policijske agencije (MUP KS, MUP RS, FUP, SIPA, Granična policija), dok asistenciju pruža i OSA BiH


 

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, službenici te policijske agencije do sada su pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo saslušali i ispitali 49 osoba. 


Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, navodi se u zajedničkom saopćenju Uprave policije MUP-a KS i Tužilaštva Kantona Sarajevo. 


U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su gotovo sve policijske agencije (MUP KS, MUP RS, FUP, SIPA, Granična policija), dok asistenciju pruža i OSA BiH. 


Inače, u toku prethodna dva dana, između ostalog, izvršeni su pretresi na 12 lokacija na području Republike Srpske. 


Budući da je u toku istraga i intenzivna potraga za osumnjičenima, u ovom momentu ne možemo saopćiti više detalja. Kada budemo raspolagali sa konkretnim informacijama, javnost će biti blagovremeno obaviještena - navodi se u saopćenju.


(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI