rok ističe, odluka ne može da se sprovede

Ko će dekanesi Semri Čavaljugi dati instrukcije: Kako da se dr. Gavrankapetanović vrati na Medicinski fakultet?

Hronika 26.10.18, 07:54h

Ko će dekanesi Semri Čavaljugi dati instrukcije: Kako da se dr. Gavrankapetanović  vrati na Medicinski fakultet?
Inspektor je naredio (baš tako!) Univerzitetu da poduzme radnje i aktivnosti s ciljem osiguranja izvršenja odluke njegovog UO, u vezi s vraćanjem prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na Medicinu, ali postoji problem...

 

Na sinoćnjoj sjednici UO UNSA ostao je pri svojoj ranijoj odluci da profesor dr. Ismet Gavrankapetanović treba da se vrati na Medicinski fakultet u nastavni proces. Pri tome rektor i generalni sekretar UNSA treba da objasne dekanesi prof. dr. Semri Čavaljugi na koji način će se to realizovati, s obzirom na to da je dekanesa tražila instrukciju kako da implemetira odluku UO.


Dakle članovi UO nisu mogli ignorisati to da rok u kojem UNSA treba izvršiti naređenje kantonalnog prosvjetnog inspektora ističe.


Podsjećamo, inspektor je naredio (baš tako!) Univerzitetu da poduzme radnje i aktivnosti s ciljem osiguranja izvršenja odluke njegovog UO, u vezi s vraćanjem prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na Medicinu.


Rok za izvršenje ove odluke je sedam dana od dana prijema, a tri dana od roka njenog izvršenja inspektoru treba dostaviti dokaz izvršenja.


Opširnije u današnjem Oslobođenju.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI