Postavljena i zaštitna ograda

Više od stotinu migranata, među kojima ima žena i djece, treću noć provode na otvorenom na GP Maljevac

Hronika 25.10.18, 20:32h

Više od stotinu migranata, među kojima ima žena i djece, treću noć provode na otvorenom na GP Maljevac
Situacija je trenutno mirna. Između migranata i granične policije postavljena je zaštitna ograda. Saobraćaj na graničnom prijelazu i dalje nije u funkciji

 

Više od stotinu migranata i treću noć provest će u improvizovanim šatorima u blizini Graničnog prijelaza Velika Kladuša - Maljevac.

 

Kao i prethodnih noći, migranti će noć provesti na otvorenom. Cijeli dan sakupljali su drva u šumama u blizini mjesta gdje su trenutno smješteni. Naložili su vatru i, prema svemu sudeći, planiraju i večeras biti u blizini granice sa susjednom Hrvatskom, javlja Anadolija.

 

Među njima se nalaze i žene i djeca. Granična policija BiH u kontinuitetu pregovara s migrantima, međutim zasad to nije rezultiralo rješenjem.

 

Situacija je trenutno mirna. Između migranata i granične policije postavljena je zaštitna ograda. Saobraćaj na graničnom prijelazu i dalje nije u funkciji.

 

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković ranije je izjavila da im Granična policija BiH ne može obezbijediti smještaj i uslove kakve traže da bi se premjestili s ove lokacije.

 

 

 

(Anadolija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI