video/ ljudima prekipjelo, svaki dan u grad stigne oko 200 migranata

Nezadovoljstvo eskaliralo, Bišćani blokirali put Sarajevo - Bihać i autobusku stanicu!

Hronika 20.10.18, 21:03h

Nezadovoljstvo eskaliralo, Bišćani blokirali put Sarajevo - Bihać i autobusku stanicu!
Prema podacima, oko 200 migranata svakodnevno stigne u ovaj grad. Samo u protekloj noći ih je došlo 160

 

Građani Bihaća blokirali su magistralni put Sarajevo - Bihać i autobusku stanicu u Bihaću kako bi spriječili dolazak migranata u grad, javlja reporterka N1 Adisa Imamović koja se nalazi u ovom bh. gradu.

 

Podsjećamo, Bišćani su danas izašli na proteste zbog sve većeg priliva migranata, a u centralnom dijelu grada skupilo se više hiljada ljudi. Na okupljanju su najavili i radikalnije mjere ako državne institucije ne budu u stanju da odgovori na izazove migrantske krize u ovom bh. gradu.

 

Građani su sa glavnog Gradskog trga poručili da su spremni da se sami organizuju, a od policije su zahtjevali da nađu način kako da presijeku autobuske i željezničke linije, koje prema njihovim mišljenju, konstantno dovode migrante na područje Unsko-sanskog kantona.

 

Ranije je iz vrha države na ovu temu poručeno da se kantoni u BiH "ne smiju ponašati kao države."

 

Oni su se nakon okupljanja na Gradskom trgu prošetali gradom, nakon čega su blokirali magistralni put i autobusku stanicu. Prema podacima, oko 200 migranata svakodnevno stigne u ovaj grad. Samo u protekloj noći ih je došlo 160.

 

Građani Bihaća zahtjevaju izmještanje ilegalnih migranata iz grada, kao i sprječavanje priliva novih ilegalnih migranata u Unsko-sanski kanton.

 

TV1 donosi i video prilog sa dešavanjima:

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI