Prije mjesec dana dobio dozvolu za oružje

Novi detalji o ubici s Krima: Par dana prije stravičnog čina prekinuo s djevojkom, kolege ga ismijavale zbog siromaštva

Hronika 18.10.18, 18:51h

Novi detalji o ubici s Krima: Par dana prije stravičnog čina prekinuo s djevojkom, kolege ga ismijavale zbog siromaštva
Školske kolege opisali su ga kao nekomunikativnog i mirnog, dok su drugi rekli da je bio opsjednut ubistvima te serijskim i masovnim ubicama

 

Osamnaestogodišnji Vladislav Rosljakov, koji je ubio 21 osobu na fakultetu na Krimu, a potom se ubio, prije mjesec dana prošao je sve medicinske preglede, uključujući i psihijatrijski pregled i dobio je dozvolu za posjedovanje oružja. Nakon toga je kupio pušku kalibra 12, a svega nekoliko dana prije masakra, snimljen je kako kupuje veliku količinu municije.

 

Rosljakov je odrastao u prilično siromašnoj porodic, njegovi roditelji nedavno su se razveli i živio je s majkom, koja je radila kao medicinska sestra. Navodno je pripadnica Jehovinih svjedoka, koji su zabranjeni u Rusiji jer se smatraju "ekstremističkom" organizacijom.

 

Školske kolege opisali su ga kao nekomunikativnog i mirnog, dok su drugi rekli da je bio opsjednut ubistvima te serijskim i masovnim ubicama.

 

Nedavno se posvađao s djevojkom, s kojom je bio viđen nekoliko dana prije napada, a u ponedjeljak nakon razlaza s djevojkom nije bio na fakultetu. I dok neki razloge njegova stravičnog čina vide u razlazu s djevojkom, drugi ipak smatraju da je Rosljakov bio odbačen zbog siromaštva njegove porodice.

 

 

 

 

(100posto, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI