Turski mediji objavili snimke s nadzorne kamere

Cure novi detalji: Otkriveno ko je ušao u konzulat prije novinara Khashoggija

Hronika 18.10.18, 10:35h

Cure novi detalji: Otkriveno ko je ušao u konzulat prije novinara Khashoggija
Snimci koje su napravile novine Houston Chronichle i kasnije ih je objavio Associated Press prikazuju istog čovjeka u pratnji kralja Salmana dok obilazi Houston u aprilu kako bi nadzirao napore obnove nakon uragana Harvey

 

Turske provladine novine u četvrtak su objavile snimke s video kamere koji prikazuju čovjeka koji je ranije putovao u pratnji saudijskog kralja Mohammed bin Salmana u Sjedinjenim Državama kako ulazi u zgradu saudijskog konzulata u Istanbulu prije nego što je novinar Jamal Khashoggi nestao u njoj. 

 

U današnjem izvještaju novina Sabah također se prikazuje isti čovjek pred kućom saudijskog konzula, i kasnije se odjavljuje u hotelu i napušta Tursku 2. oktobra.  

 

Snimci koje su napravile novine Houston Chronichle i kasnije ih je objavio Associated Press prikazuju istog čovjeka u pratnji kralja Salmana dok obilazi Houston u aprilu kako bi nadzirao napore obnove nakon uragana Harvey. 

 

AP nije mogao odmah potvrditi identitet čovjeka. Saudijski zvaničnici nisu odgovarali na ponovljene zahtjeve za komentarom u posljednjim danima, uključujuči i današnji. 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI