Nakon javnog poziva za novinara i blogera

Slobodan Vasković se nije pojavio u Tužilaštvu RS, objavio javno svjedočenje na blogu

Hronika 16.10.18, 13:50h

Slobodan Vasković se nije pojavio u Tužilaštvu RS, objavio javno svjedočenje na blogu
Ubistvo Davida Dragičevića nije rasvijetljeno već šest mjeseci, a tek početkom jula Okružno javno tužilaštvo Banja Luka slučaj je okvalifikovalo kao ubistvo po nepoznatom počiniocu

 

Novinar i bloger Slobodan Vasković jutros se nije pojavio u Tužilaštvu RS da da iskaz u svojstvu svjedoka. On je ranije poručio da se neće odazvati s obzirom da mu nije lično uručen poziv. Umjesto toga, jutros je objavio nove informacije o slučaju ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića u Banja Luci, navodeći imena i prezimena iz MUP RS i Policije RS.

 

U pozivu Tužilaštva RS navedeno je da se Slobodan Vasković poziva da dana 16.10.2018. godine u 09.00 časova pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi sa iznošenjem tvrdnji da su određena lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično djelo Teško ubistvo iz člana 125. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 

Javno tužilaštvo Republike Srpske ranije je preuzelo predmet koji se odnosi na prijavu podnesenu protiv Željka Karana, patologa koji je vršio obdukciju tijela Davida Dragičevića.

 

Ubistvo Davida Dragičevića nije rasvijetljeno već šest mjeseci, a tek početkom jula Okružno javno tužilaštvo Banja Luka slučaj je okvalifikovalo kao ubistvo po nepoznatom počiniocu. Međunarodni advokatski tim uključio se u slučaj krajem avgusta, a kako su saopćili nakon sastanka sa tužiocem Želimirom Lepirom ima određenih pomaka. Istragu dodatno otežava jer se vode četiri istrage parlaleno u dva tužilaštva.

 

Na Trgu Krajine u Banja Luci već 204 dana održavaju se protestna okupljanja porodice Davida Dragičevića i okupljenih oko grupe Pravda za Davida.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI