Direktor Kamernog teatra na vijest o smrti velike glumice

Hadžihafizbegović: Milena Dravić bila je i ostala inspiracija i primjer o kakvom se može samo sniti... Voljeli bismo te vratiti na bis!

Kultura 15.10.18, 14:00h

Hadžihafizbegović: Milena Dravić bila je i ostala inspiracija i primjer o kakvom se može samo sniti... Voljeli bismo te vratiti na bis!
Kamerni teatar 55 danas je tih. Minuta ćutnje je premalo za jedan takav život. Voljeli bismo te vratiti na bis - napisao je direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović

 

Sa iskrenom tugom i dubokim žaljenjem primili smo vijest da je preminula diva ex-Jugoslovenskog glumišta, neponovljiva Milena Dravić, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

 

- Nema riječi koje mogu opisati prazninu koja ostaje njenim odlaskom, jer takav talent, takva posvećenost poslu, ali i gotovo nepojmljiva ljudskost, koju su Milena i njen suprug, pokojni Dragan Nikolić, pokazivali, teško će se ponoviti. S njima je otišla cijela jedna epoha koja je obilježila glumačku scenu Balkana i bivše Jugoslavije. S njima smo se smijali i plakali, učili i uživali, i proći će mnogo vremena, a možda to vrijeme nikada neće ni doći, dok se takve glumačke, ali i ljudske veličine, ponovo ne pojave.

 

Milena je pored sveg svog veoma zgusnutoga profesionalnog rasporeda, uvijek iznalazila načina da se u potpunosti posveti običnim ljudima, i da im pokloni svoje dragocjeno vrijeme, ljubav i nesebičnu i iskrenu pomoć. Bila je i ostala inspiracija i primjer o kakvom se može samo sniti. Mi koji ostajemo možemo se smatrati sretnima jer smo živjeli u vremenu u kojem smo mogli uživati u njenom talentu i njenoj ljudskosti. Svoj ogromni talent poklonila si bosanskohercegovačkoj kinematografiji gdje si ostvarila brojne i nikada zaboravljene uloge, glumila u mnogim serijama i igrala u brojnim gostujućim teatarskim predstavama, čime si nas beskrajno zadužila i počastila.

 

Kamerni teatar 55 danas je tih. Minuta ćutnje je premalo za jedan takav život. Voljeli bismo te vratiti na bis - napisao je direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović.

 

U Kamernom teatru 55, od danas 15.10.2018. od 14:00h, pa do do petka, 19.10.2018. do 20:00 sati, kada je i vrijeme sahrane u Beogradu, bit će otvorena knjiga žalosti povodom smrti Milene Dravić. Pozivamo sve građane Sarajeva da dođu i upišu se i time odaju počast ovoj velikoj divi. 

 

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI