VIDEO/ Simbol Hollywooda

Brad Pitt je svoju profesionalnu karijeru započeo sa Milenom Dravić u filmu 'Tamna strana sunca'

Mediji 15.10.18, 13:14h

Brad Pitt je svoju profesionalnu karijeru započeo sa Milenom Dravić u filmu 'Tamna strana sunca'
Film je sniman na Jadranu 1988. godine, a premijerno je prikazan tek 1997. godine. U ovom filmskom ostvarenju Brad je glumio Mileninog sina koji se bori s teškim oboljenjem kože

 

 

Velika srpska i jugoslovenska glumica Milena Dravić preminula je u 79. godini života u Beogradu. Iza nje ostala su bujna pozorišna i filmska remek-djela za koja je višestruko nagrađivana.

 

Međutim, malo je poznato da je u filmu "Tamna strana sunca", u kojoj je jednu od glavnih rola upravo igrala Milena Dravić, svoju prvu značajniju ulogu ostvario i slavni holivudski glumac Brad Pitt.

 

 

Film je sniman na Jadranu 1988. godine, a premijerno je prikazan tek 1997. godine. U ovom filmskom ostvarenju Brad je glumio Mileninog sina koji se bori s teškim oboljenjem kože.

 

Danas, 30 godina nakon snimanja i 21 godinu nakon premijernog prikazivanja filma, Brad Pitt je jedan od neizostavnih simbola Holivuda i u centru je pažnje svih svjetskih medija, a malo je poznato da je svoje prve filmske korake napravio upravo na tlu bivše Jugoslavije.

 

Ona je u šali govorila da joj je drago zbog velikog uspjeha njenog "filmskog sina".

 

 

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI