odlazak istinske heroine glumišta

Milena Dravić bit će sahranjena u Aleji zaslužnih građana: 'Iza nje su ostala besmrtna ostvarenja'

Hronika 14.10.18, 17:07h

Milena Dravić bit će sahranjena u Aleji zaslužnih građana: 'Iza nje su ostala besmrtna ostvarenja'
"Odlaskom Milene Dravić, Srbija, Beograd i prostor bivše Jugoslavije izgubio je mnogo, ali iza nje su ostala besmrtna ostvarenja upravo za generacije koje dolaze", istakao je Nikodijević

 

Glumica Milena Dravić (79) koja je preminula u noći sa subote na nedjelju bit će sahranjena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

 

Predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević uputio je danas telegram saučešća povodom smrti glumice Milene Dravić. 

 

Dodao je kako je riječ o istinskoj heroini glumišta, koju su generacije na ovim prostorima s oduševljenjem gledale u najpopularnijim zabavnim emisijama, serijama, filmovima ili predstavama, saopćeno je iz Skupštine Beograda.

 

"Odlaskom Milene Dravić, Srbija, Beograd i prostor bivše Jugoslavije izgubio je mnogo, ali iza nje su ostala besmrtna ostvarenja upravo za generacije koje dolaze", istakao je Nikodijević.

 

Nikodijević je rekao kako će Dravić biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana, pored decenijskog partnera u profesionalnom i privatnom životu Dragana Nikolića, dok će mjesto i vrijeme komemoracije biti naknadno objavljeno. 

 

Telegram saučešća povodom smrti ove nagrađivane glumice uputio je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

 

"Ostavila je za sobom neizbrisivi trag u odrastanju i stasavanju mnogih generacija koje su je voljele i poštovale. Draga Milena, hvala za sve i počivajte u miru", navodi se, između ostalog, u telegramu.

 

(AA/mr)

BLIN
KOMENTARI