Advokatski tim Davora Dragičevića upozorava

Više istraga u slučaju ubistva Davida Dragičevića usporava otkrivanje istine

Hronika 13.10.18, 16:44h

Više istraga u slučaju ubistva Davida Dragičevića usporava otkrivanje istine
Iako je istaknuto da određeni pomaci postoje i dalje zabrinjavaju propusti u prvih 100 dana kada se istraga nije ni vodila. Tek početkom jula Okružno javno tužilaštvo ovalifikovalo je djelo kao ubistvo po nepoznatom izvršiocu

 

Članovi međunarodnog advokatskog tima koji rade na slučaju ubistva 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića u martu ove godine u petak su boravili u Banjaluci gdje su održali sastanak sa glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Želimirom Lepirom.

 

Članovi tima advokati Zora Dobričanin Nikodinović, Anto Nobilo, Ifet Feraget i Duško Tomić nakon sastanka nisu željeli otkrivati detalje istrage koja se vodi, ali ono što je istaknuto je da postoji više istraga koje rade različita tužilaštva u slučaju ubistva Davida Dragičevića. Stav tima je da bi se u slučaju ubistva trebala voditi jedna istraga, umjesto što se vode četiri istrage. Pozvali su sve one koje imaju bilo kakva saznanja o svjedocima i događajima iz noći Davidovog nestanka do pronalaska njegovog tijela da ih otkriju istražnim organima.  

 

Iako je istaknuto da određeni pomaci postoje i dalje zabrinjavaju propusti u prvih 100 dana kada se istraga nije ni vodila. Tek početkom jula Okružno javno tužilaštvo ovalifikovalo je djelo kao ubistvo po nepoznatom izvršiocu.

 

Advokatski tim posjetio je i Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića u šatoru u kojem boravi na Trgu Krajine (Davidovom trgu). Dragičević je poručio da će ostati na Trgu sve dok se ne otkriju i procesuiraju ubice i nalogodavci ubistva njegovog sina. On je od samog početka ukazivao na propuste i, pokazat će se, opravdano sumnjao u način stradanja Davida Dragičevića.

 

Više od dvije stotine dana mladićeva porodica, prijatelji, građani i svi okupljeni oko grupe Pravda za Davida protestiraju na Trgu Krajine u Banjaluci. Posljednji veliki skup održan je 5. oktobra kada je na Trgu bilo oko 40.000 ljudi.  

 

Novi skup podrške zakazan je za danas u 18 sati.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI