Ako se ne pojavi, slijedi kazna

Vaskovića Tužilaštvo putem medija pozvalo na saslušanje zbog slučaja 'Dragičević': 'Izbjegava lično primiti poziv'

Hronika 12.10.18, 08:01h

Vaskovića Tužilaštvo putem medija pozvalo na saslušanje zbog slučaja 'Dragičević': 'Izbjegava lično primiti poziv'
Vasković je 4. oktobra na svom blogu objavio tekst u kojem je otvoreno prozvao imena osoba za koje tvrdi da su naredili i ubili Davida Dragičevića

 

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala pozvalo je Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka.

 

Kako je saopšteno, Vasković je pozvan na saslušanje javnim sredstvim informisanja jer "izbjegava lično primiti poziv".

 

„Slobodan Vasković poziva se da dana 16.10.2018. godine u 09.00 časova pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi sa iznošenjem tvrdnji da su određena lica,  pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično djelo Teško ubistvo iz člana 125. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske“, saopšteno je iz Tužilaštva.

 

U pozivu Vaskoviću je navedeno da, ako se ne pojavi na saslušanju, može biti doveden putem sudske policije a može i platiti kaznu u iznosu od 5.000 KM.

 

Podsjetimo, Vasković je 4. oktobra na svom blogu objavio tekst u kojem je otvoreno prozvao imena osoba za koje tvrdi da su naredili i ubili Davida Dragičevića.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI