Pozvan u svojstvu svjedoka

Slobodan Vasković pozvan u Tužilaštvo RS-a zbog informacija o ubistvu Davida Dragičevića

Hronika 11.10.18, 17:01h

Slobodan Vasković pozvan u Tužilaštvo RS-a zbog informacija o ubistvu Davida Dragičevića
Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković objavio je da su Davida Dragičevića ubili određeni pripadnici MUPRS-a

 

Tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pozvalo je danas novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u vezi sa slučajem stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića

 

- Slobodan Vasković poziva se da dana 16. oktobra 2018. godine u 09.00 sati pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi s iznošenjem tvrdnji da su određena lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično djelo teško ubistvo - saopćeno je iz ovog tužilaštva. 

 

Tvrde da su poziv uputili javno, jer Vasković izbjegava da ga primi. 

 

- S obzirom na to da isti očigledno izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi s njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja - navodi se u saopćenju, uz koji je novinarima dostavljen i faksmil poziva za saslušanje svjedoka. 

 

Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković objavio je da su Davida Dragičevića ubili određeni pripadnici MUPRS-a. 

 

U pozivu se dodaje da, ukoliko se Vasković ne odazove i svoj izostanak ne opravda, može biti priveden od Sudske policije i kažnjen s 5.000 maraka.

 

 

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI