Nakon eksplozije u Bosanskom Brodu

Dodik: Situacija u Rafineriji je pod kontrolom, radi se na utvrđivanju uzroka incidenta

Front 10.10.18, 17:30h

Dodik: Situacija u Rafineriji je pod kontrolom, radi se na utvrđivanju uzroka incidenta
Djelovat ćemo kao jedinstven tim kako bi se utvrdili uzroci ovog incidenta i zajedno s rukovodstvom Rafinerije uputili u sanaciju štete, rekao je Dodik novinarima

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je danas da je situacija pod kontrolom u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, te da se radi na utvrđivanju uzroka sinoćnjeg požara i eksplozije u jednom od postrojenja.

 

Uprava tog preduzeća prenijela je Dodiku da će biti preduzete sve neophodne mjere da bi se spriječila i umanjila šteta, a, kako je kazao, značajan dio Rafinerije već radi.

 

- Djelovat ćemo kao jedinstven tim kako bi se utvrdili uzroci ovog incidenta i zajedno s rukovodstvom Rafinerije uputili u sanaciju štete - rekao je Dodik novinarima i ponovo pohvalio radnike da su, pravovremenom reakcijom, spriječili veću katastrofu.

 

Generalni direktor Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu Andrej Neverov je, nakon sastanka s Dodikom, rekao da su sve službe reagovale adekvatno, nakon što se sinoć na postrojenju hidrokrekinga dogodio požar koji je lokalizovan i ugašen.

 

- Izvršit ćemo sve potrebne ekspertize i vještačenja da bi se utvrdili razlozi ovog incidenta i ustanoviti nastalu štetu - dodao je Neverov.

 

Sinoć oko 21.30 sati došlo je do jake eksplozije u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, u kojoj je jedan radnik poginuo, a devet povrijeđeno.

 

U toku je vršenje uviđaja kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

 

Na mjestu havarije su i nadležni inspektori.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI