Sarajevska policija intervenirala na Alifakovcu

Migranti provalili u kuću Dine Merlina: Čim su ušli, oglasio se alarm, a dvojica lopova...

Hronika 08.10.18, 16:12h

Migranti provalili u kuću Dine Merlina: Čim su ušli, oglasio se alarm, a dvojica lopova...
Patrola Policijske uprave Stari Grad stigla je velikom brzinom na Alifakovac. Migranti su se dali u bijeg, a policajci su, nakon potjere, uspjeli uhvatiti jednog od njih

 

Dvojica migranata jučer su poslije ponoći provalila u porodičnu kuću bh. muzičke zvijezde Dine Merlina na Alifakovcu, općina Stari Grad Sarajevo, potvrđeno nam od izvora bliskog istrazi.  

 

Kako nezvanično saznaje Avaz, migranti su u Merlinovu kuću provalili preko prozora, ne obazirući se na videonadzor postavljen na objektu.

 

Čim su ušli, oglasio se alarm pa dvojica lopova, u konačnici, ipak nisu uspjela ništa ukrasti.

 

Patrola Policijske uprave Stari Grad stigla je velikom brzinom na Alifakovac. Migranti su se dali u bijeg, a policajci su, nakon potjere, uspjeli uhvatiti jednog od njih.

 

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da migrant kod sebe nije imao dokumenta tako da se nije mogao tačno utvrditi njegov identitet niti koje je nacionalnosti.

 

- Riječ je o mlađem muškarcu koji je dao dva datuma rođenja. Jednom je naveo da je rođen 1997. godine, a drugi put je naveo da je u pitanju 1998. godina - kazao je izvor.

 

Dino Merlin i njegova porodica nisu bili u kući u vrijeme kad su lopovi upali u unutrašnjost. Uviđajem je potvrđeno da migranti nisu uspjeli ništa odnijeti.

 

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI